Ρεφλεξολογία για τις Παρενέργειες Βραχυθεραπείας Καρκίνου

Η βραχυθεραπεία είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για διάφορους τύπους καρκίνου, παρέχοντας ακτινοβολία κατευθείαν στον όγκο από το εσωτερικό του σώματος. Ωστόσο, οι θεραπείες μπορούν να προκαλέσουν σημαντική δυσφορία, πόνο και άγχος που καθιστούν τη θεραπεία δύσκολα ανεκτή για τους ασθενείς.
Για να διευκολυνθεί η επιβάρυνση των ασθενών, οι ερευνητές του Ohio State University Comprehensive Cancer Center – Arthur G. James Cancer Hospital and Richard J. Solove Research Institute (OSUCCC – James) – Ογκολογικό Κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο – έχουν βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη μείωση του πόνου και του άγχους: Αρωματοθεραπεία και Ρεφλεξολογία.

“Είναι ωραίο να έχουμε κάτι που πραγματικά βοηθά αυτούς τους ασθενείς και να μην είναι άλλο ένα φάρμακο”, δήλωσε η Lisa Blackburn, MS, APRN, oncology clinical nurse specialist στο OSUCCC – James και βασική συγγραφέας της μελέτης: “Όχι μόνο αυτές οι συνεδρίες ενοποιημένης θεραπείας δεν είχαν καθόλου παρενέργειες, αλλά οι ασθενείς χρειάζονταν περίπου 40% λιγότερα φάρμακα για τον πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας από εκείνους που δεν έλαβαν αυτές τις θεραπείες.”

Οι ασθενείς με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που έλαβαν βραχυθεραπεία δέχτηκαν Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια και 30 λεπτά Ρεφλεξολογία στα πέλματα πριν από τις συνεδρίες βραχυθεραπείας .
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι τα αναφερόμενα από τον ασθενή επίπεδα πόνου μειώθηκαν κατά 60% και το άγχος μειώθηκε κατά 20%.

“‘Εμπειροι ρεφλεξολόγοι χρησιμοποιούν σημεία πίεσης στο πόδι για να στοχεύσουν συγκεκριμένα συμπτώματα και να χαλαρώσουν γενικά τον ασθενή”, δήλωσε η Blackburn.
“Αυτές είναι θεραπείες που είναι απλές στην εφαρμογή και έχουν σημαντικά κλινικά αποτελέσματα και νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνότερα, αντί να φτάνουμε πάντα σε ένα ακόμα φάρμακο“.

Η Blackburn ελπίζει ότι η αρωματοθεραπεία και η ρεφλεξολογία θα αποτελέσουν πρότυπο φροντίδας όχι μόνο για τους ασθενείς σε βραχυθεραπεία, αλλά για κάθε ασθενή που μπορεί να παρουσιάσει πόνο ή άγχος.

Πηγή: cancer.osu.edu

Κολοκοτρώνη 10, Κηφισιά 14562, Εμπορικό Κέντρο ΚΕΡΑΣΙΕΣ, 1ος Όροφος

Τηλέφωνο

Τηλέφωνο

210 80 88 258

email

email

info@clinicalreflexology.gr

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε Ραντεβού