Οι Πεπτικές Διαταραχές είναι πρόβλημα για πολύ κόσμο και σε όλες τις ηλικίες.  Δυσκοιλιότητα, τυμπανισμός, ευερέθιστο έντερο, δυσπεψία, κ.ά. επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και την ποιότητα της ζωής μας σε πολλά επίπεδα. 

Το Πεπτικό Σύστημα είναι ένα από τα 3 συστήματα του οργανισμού που επηρεάζονται άμεσα και σε μεγάλο βαθμό από το Stress. Το διαρκές stress οδηγεί σε υπολειτουργία το πεπτικό, το ανοσοποιητικό και το γεννητικό μας σύστημα, λόγω μειωμένης αιμάτωσής τους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών και διαφορετικών συμπτωμάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση τόσο των συμπτωμάτων όσο και της αιτίας τους έχει σαν αποτέλεσμα τη μετάπτωση των συμπτωμάτων σε νόσο.

Συμπτώματα και σύνδρομα όπως δυσκοιλιότητα, διάρροιες, τυμπανισμός, ευερέθιστο έντερο, κολίτιδες, δυσπεψίες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, όταν αντιμετωπιστούν στα αρχικά τους στάδια μπορούν να μας προφυλάξουν από σοβαρότερες επιπτώσεις.

Η Ρεφλεξολογία δρα με δύο κυρίως τρόπους στις πεπτικές διαταραχές.
Πρώτον με άμεση ανακούφιση από τον πόνο – όταν και όπου αυτός υπάρχει – και εν συνεχεία με αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των οργάνων (σε μη παθολογική βλάβη) που αποτελούν το πεπτικό σύστημα (οισοφάγος, στομάχι, έντερο, κ.ο.κ).
Αυτό το επιτυγχάνει με βελτίωση της αιμάτωσης των οργάνων, καθώς η μειωμένη αιμάτωση είναι η πρώτη και σοβαρή επίπτωση του stress και είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό.

Έρευνες για την επίδραση της Ρεφλεξολογίας στο Πεπτικό Σύστημα (ενδεικτικά).

Κολοκοτρώνη 10, Κηφισιά 14562, Εμπορικό Κέντρο ΚΕΡΑΣΙΕΣ, 1ος Όροφος

Τηλέφωνο

Τηλέφωνο

210 80 88 258

email

email

info@clinicalreflexology.gr

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε Ραντεβού