Η εμμηνόπαυση όπως και η έμμηνος ρύση είναι απολύτως φυσιολογικές λειτουργίες της ενήλικης ζωής κάθε γυναίκας. Παρά το ότι πρόκειται για φυσικές διαδικασίες, σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονται συμπτώματα που ποικίλουν σε ένταση, αιτίες και επίδραση στην καθημερινότητα της γυναίκας.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια για την ανακούφιση ή και την εξάλειψη των συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης και των πόνων περιόδου.

Τα πιο απλά συμπτώματα που ταλαιπωρούν όμως ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών και ως είναι βαθμό είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα, είναι πόνοι στην κοιλιακή χώρα, κράμπες, πονοκέφαλοι, πόνοι στη μέση, ναυτίες, δυσλειτουργία εντέρου, εξάντληση, οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης, κ.ά.

Όπως και για κάθε σύμπτωμα που επιμένει και έχει διάρκεια και ένταση, έτσι και για τα συμπτώματα των δύο αυτών φάσεων, θα πρέπει να συμβουλευτούμε γυναικολόγο ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες που μπορεί να υποκρύπτουν. Το ότι είναι πιθανόν κάποια φίλη ή γνωστή να έχει παρόμοια συμπτώματα, δεν είναι αιτία να κάνουμε μόνες μας διάγνωση.
Οι γυναικολόγοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να διαγνώσουν τις αιτίες και να δώσουν την κατάλληλη αγωγή για κάθε περίπτωση.  Σε κάθε επίσκεψη σε γυναικολόγο για τις επιβεβλημένες προληπτικές εξετάσεις, μη διστάζετε να αναφέρετε όλα τα συμπτώματα που έχετε, ακόμα κι αν θεωρούνται φυσιολογικά.

Στις περιπτώσεις ύπαρξης παθολογικής αιτίας, η Ρεφλεξολογία μπορεί να λειτουργήσει υποβοηθητικά για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της αγωγής που θα προταθεί.

Έρευνες για την επίδραση της Ρεφλεξολογίας στο Ενδοκρινικό και Αναπαραγωγικό Σύστημα (ενδεικτικά). 

Κολοκοτρώνη 10, Κηφισιά 14562, Εμπορικό Κέντρο ΚΕΡΑΣΙΕΣ, 1ος Όροφος

Τηλέφωνο

Τηλέφωνο

210 80 88 258

email

email

info@clinicalreflexology.gr

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε Ραντεβού