Τα Βρέφη, τα Παιδιά και οι Έφηβοι, συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα που χρειάζονται προσεκτική αντιμετώπιση. Η Ρεφλεξολογία είναι ασφαλής για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως οι κολικοί βρεφών, το αναίτιο κλάμα, η δυσκολία στον ύπνο κ.ά.
Είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του stress και των επιπτώσεών του στην παιδική ζωή οι οποίες όμως επηρεάζουν και τη μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Τα παιδιά κάθε ηλικίας και οι έφηβοι βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με νέες καταστάσεις και προκλήσεις – όχι απαραίτητα κακές ή άσχημες, τις οποίες όμως πρέπει να διαχειριστούν. Για παράδειγμα, νέο σχολείο/παιδικός σταθμός, απομάκρυνση από τη μαμά, καινούργιο ωράριο, νέοι φίλοι, νέοι δάσκαλοι, άλλο παιδί στην οικογένεια, αλλαγές στο περιβάλλον/στο σπίτι, εικόνες από την καθημερινότητα που δεν μπορούν να επεξεργαστούν, εξετάσεις… και μια ατελείωτη σειρά από καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά.
Αυτό συχνά γίνεται αιτία εμφάνισης διαφόρων σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων όπως πόνοι στην κοιλιακή χώρα, διαταραχές του πεπτικού συστήματος, δυσκολία στον ύπνο, έντονες αλλαγές στη διάθεση, ευερεθιστότητα, υπερκινητικότητα, επιθετικότητα, πόνοι που δεν φαίνεται να έχουν κάποια φανερή ή εντοπισμένη αιτία, κ.ο.κ.
Αν και μοιάζει σχεδόν αυτονόητο ότι τα συμπτώματα έχουν ως αιτία το άγχος ή το stress , εν τούτοις όταν αυτά επιμένουν είναι απαραίτητο να υπάρξει η συμβουλή παιδιάτρου.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα συμπτώματα έχουν ως αιτία το άγχος και το stress  που μπορεί να προκλήθηκε από οποιαδήποτε αφορμή και η οποία συχνά για τους “ενήλικες” μοιάζει μικρή, αστεία, υπερβολική ή και ανάξια προσοχής ακόμα. Δεν είναι όμως.
Τα συμπτώματα αυτά, μπερδεύουν τα παιδιά, αφού δεν μπορούν να ερμηνεύσουν ούτε την αιτία ούτε το αποτέλεσμα του άγχους τους. Ειδικά στις μικρότερες ηλικίες δεν είναι αναγνωρίσιμο ούτε αυτό καθ αυτό το άγχος ως κατάσταση.

Η “γνώση” της φυσιολογίας του άγχους και του stress και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και επηρεάζουν το σώμα, αποτελεί σημαντικό βοήθημα για την αντιμετώπιση και τη διαχείρισή τους τόσο από το ίδιο το παιδί (στο μέτρο του δυνατού) όσο και από τους γονείς κυρίως.
Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση  του άγχους, του stress και των συνοδών σωματικών συμπτωμάτων τους σε κάθε ηλικία και σε πάρα πολλές καταστάσεις.
Στις μικρότερες ηλικίες, τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο άμεσα και σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει παθολογική αιτία των συμπτωμάτων – και υπάρχει διάγνωση και παρακολούθηση από ειδικό ιατρό – η Ρεφλεξολογία μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της αγωγής που έχει προταθεί από τον θεράποντα ιατρό.

Στο Clinical Reflexology Centre, οι συνεδρίες σε βρέφη και παιδιά γίνονται πάντα με την παρουσία ενός ή και των δύο γονέων και συμπεριλαμβάνουν την “εκπαίδευση” των γονέων στη φυσιολογία του stress και του άγχους καθώς και την εκμάθηση απλών τεχνικών χαλάρωσης ώστε να μπορούν να τις εφαρμόζουν οι ίδιοι στα παιδιά τους.
Κάτι τέτοιο είναι ωφέλιμο με δύο τουλάχιστον τρόπους.
Πρώτον, μπορούν να εφαρμόσουν τις τεχνικές στο σπίτι, κάθε στιγμή ή οποιαδήποτε ώρα υπάρξει ένταση ή κάποιο σύμπτωμα (π.χ πόνος ή αναίτιο κλάμα) και δεύτερον η εφαρμογή αυτών των τεχνικών οδηγεί στην ανάπτυξη μιας ακόμα πιο στενής και ιδιαίτερης σχέσης ανάμεσα στους γονείς και το παιδί καθώς αυτή καθ αυτή η τεχνική ενέχει την παρατήρηση και μας μαθαίνει να “αφουγκραζόμαστε” το σώμα, τα συμπτώματα και τις αντιδράσεις του παιδιού.

Έρευνες για την επίδραση της Ρεφλεξολογίας σε βρέφη και παιδιά (ενδεικτικά).

Κολοκοτρώνη 10, Κηφισιά 14562, Εμπορικό Κέντρο ΚΕΡΑΣΙΕΣ, 1ος Όροφος

Τηλέφωνο

Τηλέφωνο

210 80 88 258

email

email

info@clinicalreflexology.gr

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε Ραντεβού